Maaike Breuer

Ik ben BIG geregistreerd psychotherapeut en Klinisch Psycholoog, persoonsgericht psychotherapeut, psychoanalytica i.o. voor volwassenen, jongeren en kinderen met hun ouders en EFT relatietherapeut.

Specialisaties

  • Verwerkingsproblemen na trauma, verlies, scheiding of ernstige ziekte
  • Problemen rond zelfbeeld, identiteit en zingeving
  • Problemen rond relaties, intimiteit, seksualiteit
  • Persoonlijkheidsproblematiek
  • Angst en stemmingsklachten, PTSS, depressie, dwang en eetstoornissen
  • AD(H)D, problemen met school of studie
  • Kinderen met emotionele of gedragsproblemen
  • Problemen rond hechting tussen ouder en het jonge kind
Maaike Breuer Psychotherapie Haarlem

Maaike Breuer

Behandelvormen

Voor volwassenen en jongeren is psychotherapie en psychoanalyse mogelijk en voor kinderen is speltherapie of een kinderanalyse mogelijk in combinatie met ouderbegeleiding.
Ik werk in mijn behandelingen vanuit het gedachtegoed van de persoonsgerichte experiëntiële psychotherapie*, psychoanalytische psychotherapie* en psychoanalyse*. Dit zijn inzichtgevende vormen van behandeling. Eerder in mijn loopbaan ben ik daarnaast ook opgeleid in meer gestructureerde vormen van behandeling, waaronder integratieve traumabehandeling*, EMDR*, schematherapie en relatietherapie op basis van EFT en seksuologie*. Ervaring heeft me gesterkt in de overtuiging dat het belangrijkste voertuig van een psychotherapie of psychoanalyse de relatie is tussen therapeut en cliënt en de wijze waarop beiden aanwezig zijn in dat contact: een relatie die veilig genoeg voelt voor cliënt om samen de eigen binnenwereld te onderzoeken; een relatie die ruimte biedt om sensitief te zijn voor onbewuste processen in het gevoelsleven die zich tonen in het contact, in de vrije associatie en bij kinderen in het spel. Soms kan het nodig zijn om de frequentie van de gesprekken te verhogen van 1 naar meerdere keren per week (zoals bij een psychoanalyse of kinderanalyse) om voldoende steun te bieden om ook erg pijnlijke ervaringen te verwerken of hardnekkige patronen van reageren te begrijpen en veranderen.

Supervisie en leertherapie

Hulpverleners in de GGZ kunnen bij mij in leertherapie of kunnen supervisie volgen over behandelingen en diagnostiek. Ik ben als leertherapeut en supervisor geregistreerd bij de NVP, VPEP en VGCt. Supervisie is mogelijk over individuele psychotherapie, relatietherapie (vlg EFT methode) en diagnostiek en over de algemene praktijkvoering. Supervisie kan individueel of in een klein groepje gevolgd worden.

Consultatie: Hulpverleners binnen de GGZ kunnen consultatie vragen of een second opinion om mee te kijken bij een cliënt voor nadere diagnostiek en indicatiestelling.

Registraties: Lid NVP en LVVP, Lid VPEP, i.o. tot supervisor en leertherapeut VPEP, Kandidaat lid NPaV, Lid supervisor VGCt, Lid netwerk EFT, BIG psychotherapeut nr 49050067616 en BIG Klinisch Psycholoog nr 29050067625, KvK nr 34393443

Telefonisch overleg
Voor telefonisch overleg kunt u mij het beste bereiken op:
woensdag of vrijdag tussen 16.30 en 17.30 uur op nummer 06-28770788.
Dit is tevens het terugbelspreekuur.Ik heb geen contracten met zorgverzekeraars. Over de vergoeding van psychotherapie kunt u meer informatie vinden onder het tabblad kosten.